Neden Cam Balkon?

Neden Cam Balkon sorusuna cevap verebilmek için önce sabit PVC ve Katlanır Cam Balkon Sistemi arasındaki farkı anlamak gerekli. Aşağıda 2 sistemin karşılaştırmalı olarak özelliklerini bulabilirsiniz.

Plastik Doğrama Sistemi

Manzara Kaybı:
Plastik kapamada arada profiller olduğundan görüntü kaybı %40’lara ulaşır.


Temizlik:
Plastik balkon kapatmalarda camların hep beraber açılma şansı olmadığından mutlaka dışarı sarkılarak temizlenmesi gerekiyor buda kullanıcılarına oldukça zor gelir.

İmar mevzuatına aykırılığı:
Görüntü kirliliği yaptığından imar mevzuatına aykırıdır. Şikayet edildiği takdirde sökülmek durumundadır.



Isı Yalıtım:
Plastik doğrama ısı yalıtım bakımından %90 etki sağlar. Fakat mekan balkonluktan çıkıp kiler, küçük oda, veya sera etkisi yaratır.

Sağlık Açısından: Plastik doğrama kullanılan plastik malzemelerinin geneli kırık malzemeden ( geri dönüşümlü plastik ) olduğundan büyük oranda kanserojen madde içerir ve güneş de fazla kızdığı zamanda içerisine plastik kokusu verdiğinden oturulmaz hale getirebilir.
  Katlanır Cam Balkon Sistemleri

Manzara Kaybı:
Cam balkon kapamada arada herhangi bir profil kayıt olmadığından hiç bir şekilde görüntü kaybı oluşturmamaktadır.

Temizlik: Cam balkon sistemlerinde cam kanatları içeri doğru ardı ardına katlanarak açıldığından dolayı dışarı sarkmadan oturduğunuz yerden kolaylıkla temizleme imkanı sunar.

İmar Mevzuatına Aykırılığı: Cam balkon kapama görüntü kirliliği yapmadığından ve binanın dış yapısını bozmadığından imar mevzuatına aykırı değildir. Bu sistemlerin uygulanması yerel yönetimlerin tasarrufundadır.

Isı Yalıtım: Cam balkon sistemleri ısı yalıtım bakımından %10 plastik doğramaya oranla soğuk olur.


Sağlık Açısından:
Cam balkon sistemleri 1. kalite alüminyum ve geneli camdan kaplı olduğundan dolayı herhangi bir sağlık sorununu tehdit etmemektedir. Aksine sistem tamamen açılıp kapandığından dolayı ve güneş enerjisini süzerek içeri aldığından sağlık açısından artılar katmaktadır.

 
Her Hakkı Saklıdır. © Nuray Aluminyum ve Cam Balkon Sistemleri. 2015